27 de gener, 2008

Brasil-1

Varem estar al Brasil 15 dies. A Rio de Janeiro i a Foz d'Iguazu. Va ser una experiència molt interessant, vivint situacions molt noves per a tots els de casa. De fet tinc reflexions per escriure molts posts al bloc. Avui el primer.

Allà es viu diferent, fa sempre bon temps, tenen molt espai, la natura es desbordant. Per això potser tot és tot molt més fràgil que aquí a casa nostra, un país molt petit, microscòpic. A casa nostra quasi tot està perfectament monitoritzat, controlat, en el bon sentit, per agents diversos. El nostre país és ultra-dens, contrastat, amb arrels abissals. Tenim una necessitat d'ordre perquè tenim molt poc espai.

Moltes vegades he coincidit amb persones dient, com més espai tens a casa, més l'omples. Com més grans son les maletes, més coses te'n duus de viatge.

És una exigència ancestral d'ordre. Potser, la globalització és una descoberta de nou espai per a la humanitat. Un nou espai, no en un sentit territorial estricte, que també. És un nou espai guanyat al territori, a l'economia, a la relació humana, que malbaratem perquè és massa assequible. Perquè ens l'hem trobat de cop. La humanitat quasi sempre actua amb la miopia dels nous-rics.